Diferenta dintre un laptop si un Chromebook

Si Chromebook-ul este tot un laptop, doar ca nu este Windows, ci are un alt sistem de operare, adica Chrome Google. Designul este similar cu orice alt laptop, doar ca diferentele tin de interior, nu de exterior. Experienta de utilizare este totusi diferita fata de un laptop Windows. Chiar daca ai nevoie de un Chromebook pentru scoala online sau pentru munca de birou de acasa, inainte de a-l cumpara trebuie sa afli cateva detalii despre acesta, deci urmareste randurile de mai jos. 

Un Chromebook este mai limitat decat un laptop Windows. Cand a fost lansat sistemul de operare Chrome se baza pe browserul Google Chrome. Deci, era destul de ciudat ca acest laptop rula un browser web, in comparatie cu modelele Windows sau Mac. Totusi si un laptop Windows sau Mac poate sa functioneze cu browserul Google Chrome, deci pentru scoala online daca ai nevoie de Google Classroom si aceste 2 tipuri de laptopuri se vor descurca, nu doar un Chromebook. Dar, Chromebook-urile nu vor functiona cu sistemul de operare de la Mac sau Windows. 

In plus, nu e pot instala orice aplicatiei, pentru ca nu permite sistemul de operare. Era o problema si cu pachetul Microsoft Office, pentru ca nu se putea instala intregul program, dar acum exista cateva versiuni in magazinele Chrome si Google Play.

Daca ai nevoie sa editezi poze si ai nevoie de unele functii mai avansate de editare, un Chromebook nu iti va fi de folos, pentru ca nu au performante grafice atat de bune si nu rezista la sarcinile mai solicitante. 

Daca vrei un Chromebook care sa aiba un procesor mai nou, sa permita multitasking-ul, trebuie a te uiti ca modelul sa aiba fie un procesor Intel Celeron, Core m sau Core i, sa aiba mai multe de 4 GB memorie RAM, sa aiba minim 32 GB spatiu de stocare si un afisaj Full HD, adica de 1920 x 1080 pixeli. 

Un Chromebook nu se descurca atat de bine cand esti offline, are nevoie in mare parte de o conexiune. La un laptop nu este as ao mare problema daca esti offline. 

Avand performante mai scazute, pentru ca sunt mai usoare si mai subtiri, Chromebook-urile au preturi mai mici. 

Un laptop Windows sau Mac ofera o flexibilitate mult mai mare decat un Chromebook si performantele lor sunt mai mari si se pot descurca si cu sarcini mai complexe.

Acestea fiind spuse, chiar daca Chromebook-urile sunt mai ieftine, ele nu sunt la fel de flexibile pentru un laptop Windows sau Mac, nu suporta orice fel de aplicatie din cauza sistemului de operare, performantele sale nu sunt atat de bune si activitatile pe care le poti face cu un Chromebook sunt limitate.