App Clips

In aceasta toamna Apple va lansa IOS 14, iar printre noile schimbari se numara widget-uri  noi pe ecran, biblioteca de aplicatii, o caractersitica numita App Clips, care are rolul de a decupa paginile pictogramelor si a folderelor aplicatiei. App Clips sunt niste aplicatii mini care ofera un set de functii pe care le poti gasi in orice aplicatie, fara sa descarci sau sa instalezi ceva din ea. Vei putea sa folosesti functiile pe care le aduce App Clips dupa ce descarci intreaga aplicatie si probabil si dupa ce creezi un cont nou. 

Ca sa intelegi mai bine functia App Clip o sa dau un exemplu. Atunci cand vrei sa deblochezi un scuter electric, trebuie sa gasesti aplicatia companiei in App Store, sa o descarci, sa iti faci un cont si apoi sa introduci informatiile de plata. Acest proces dureaza destul de mult mai ales atunci cand te grabtesti. Cu App Clip va trebuie doar sa scanezi codul QR sau sa atingi pictograma de NFC. Apoi App Clip va afisa toate informatiile necesare pentru deblocarea si inchirierea scuterului, bazandu-se pe Apple Pay pentru a verfifica si securiza plata. 

App Clips va folosi functia Conecteaza-te cu Apple care s-a lansat anul trecut, deodata cu lansarea IOS 13. Serviciul va creaza un cont si il poti conecta cu ID-ul Apple, fara sa mai fie nevoie de o parola noua. Optional, se poate ascunde si adresa de mail de la serviciu. 

Trebuie mentionat ca daca vrei sa beneficiezi de aceasta noua functia va trebui sa platesti fie printr-un card debit, fie printr-un card de credit. 

Adaugarea unui App Clip se poate face in mai mutle moduri. Se poate adauga fie de pe un site web, dintr-o conversatie de pe iMessages, pe o lista de afaceri din Apple Maps sau atingerea etichetei NFC sau scanarea codului QR cu aplicatia Camera. Va aparea un App Clip in partea de jos o ecranului, o fereastra mica si poti sa apesi pe Deschide pentru a adauga App Clip-ul in telefon. Dupa ce ai adaugat App Clip-ul in telefonul tau, data viitoare cand va trebui sa il utilizezi nu mai trebuie sa il adaugi din nou, doar in cazul in care nu l-ai sters. 

App Clip-urile adaugat nu vor inghesui aplicatiile de pe ecran, dar le vei putea gasi in App Library care este o noua functia care vine la pachet cu IOS 14. Aceasta functie are rolul de a organiza aplicatiile in foldere in functie de categorii. 

Acestea fiind spuse, daca iti vei face upgrade la IOS 14 trebuie sa stii ce presupun noile functii care vin la pachet cu el, iar explicatiile de mai sus sper ca te vor ajuta sa intelegi mai bine rolul noilor functii.