Calcule facute de Google Home

Daca esti o persoana care nu a fost, nu este si nu va fi niciodata pasionata de calcule si de matematica, daca preferi sa calculezi pe telefon decat sa te chinui sa calculezi in minte, poate ca un asistent vocal ti-ar fi de folos. Asistentii vocali pot sa indeplineasca o serie de comenzi si au o serie de functii. Pot sa iti spuna prognoza meteo, sa redea melodiile tale preferate si multe altele. Dar poate ca nu stitai ca ei mai pot sa calculeze. Functia AI Home le permite sa faca diferite operatii matematice si se descurca foarte bine chiar si cu calcule mai grele, mai complexe, pe care fie ti-ar fi foarte greu sa le calculezi in minte, fie nu ai putea deloc. 

Pe langa faptul ca poate fi un asistent vocal potrivit pentru a reda muzica pentru petreceri, mai este si un calculator pe masura. Atunci cand esti ocupat cu altceva si nu ai timp sa faci diverse calcule matematice, ii poti cere lui Google Assistant sa faca asta. Vei vedea cat de rapid poate sa calculeze si sa ofere un raspuns, incat incet, incet, vei renunta sa mai folosesti functia de calculator de pe telefon. 

Daca trebuie sa socotesti cate zile mai sunt pana la o zi anume a lunii sau a anului, aceste lucruri sunt destul de greu de calculat in minte, dar Google Assistant poate face aceste lucruri in locul tau. Exista cateva intrebari pe care i le poti adresa dupa ce ai spus “Ok/ Hei, Google”: “In ce zi a saptamanii este 1 aprilie?”, “Cate zile au trecut de la 25 martie?”, “Cate zile mai sunt pana la 30 august?”. 

Pana si la retete ai nevoie de calcule daca nu vrei sa gatesti toate cantitatea sau ai nevoie de portii mai mici. Unele calcule sunt destul de dificile, mai ales atunci cand te grabesti, dar Google Assistant se poate descurca si cu acest aspect. Poti sa intrebi asistentul vocal in felul urmator: “Cate cani reprezinta o patrime din e cani?”, “Cate cani imi trebuie pentru 24 de lingurinte?”.

Atunci cand iti schimbi mobilierul din casa, trebuie sa masori locul in care ai vrea sa fie un dulap, sa faci diverse calcule. Poate sa calculeze chiar si distanta pana la cel mai apropiat magazin sau la o alta destinatie. Trebuie sa intrebi astfel: “Cati metri inseamna 78 cm?”, “Cat de departe este cel mai apropiat magazin?”. 

Mai poate face diverse calcule precum: “Cat este 47,99 inmultit cu 2,34?”, “Cat este 18 ori o duzina?”. 

Prin urmare, daca nu iti place sa faci calcule sau daca de cele mai multe ori te folosesti de calculator decat sa calculezi in minte, Google Home poate sa face diverse operatii matematice si va raspunde foarte repede.