10 aplicatii de invatare a unei limbi care chiar functioneaza

Atunci cand vrei sa te muti intr-o tara straina, evident, primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a incepe sa strangi bani si a cauta chirie si loc de munca in tara in care vrei sa te stabilesti este sa inveti limba. Pentru ca nu te vei descurca prea mult cu engleza, daca tara in care vrei sa te stabilesti nu e Anglia (si sincer, nu va mai fi o optiune atat de accesibila din cauza Brexitului). Prin urmare, ai fi nevoit sa apelezi la serviciile unei aplicatii de invatare a unei limbi straine. Tinand cont si de faptul ca majoritatea nu functioneaza. Insa, exista 10 aplicatii care iti pot fi de ajutor in acest demers. 

Babbel

Am considerat faptul ca Babbel ofera, de departe, cel mai complex curs pentru invatarea unei limbi pe care vei avea vreodata ocazia de a-l vedea intr-un curriculum scolar online. Aspectul minimalist al aplicatiei ajuta la prevenirea situatiei in care studiul unei noi limbi sa para unul extrem de coplesitor sau de plictisitor. Fiecare lectie te duce printr-o multime traduceri si include variatii ale cuvantului sau expresiei si imagini. De asemenea, nu tine cont de masura in care expresia respectiva este formala sau informala. Babbel este disponibil gratuit sau prin abonament. 

Duolingo

Ca utilizator obisnuit al Duolingo, ma bucura interfata colorata si lectiile scurte, asemanatoare cu cele ale unui joc, care fac mai distractiva invatarea unei limbi. De asemenea, aplicatia nu restrictioneaza numarul de limbi pe care poti incerca sa le inveti in acelasi timp (personal, cred ca doua sunt un maxim bun daca vrei sa pastrezi anumite cunostiinte si ai si o viata ocupata). Imi place interfata extrem de accesibila a Duolingo si funcția „streak”, care te motiveaza sa continui urmarind numarul exact de zile necesare pentru a-ti atinge obiectivul. 

Memrise

Una dintre partile mele preferate atunci cand utilizez Memrise este faptul ca aplicatia se foloseste de videoclipuri relativ scurte pentru a arata modul in care se exprima vorbitorii nativi intr-o anumita limba. Sunt clipuri care contin diferite fraze, toate cu accentul popular al unei regiuni sau alteia. Astfel, poti asculta tonul vocii si pronuntia si sa le stochezi pentru a le putea imita atunci cand ajungi in tara in care iti doresti sa te muti. De asemenea, aplicatia iti arata si traducerea literala (nu mot-a-mot) a unei fraze modul de utilizare a genului. Aplicatia te ajuta, de asemenea, sa gasesti modele legate de un cuvant intr-o limba cu scopul de a usura invatarea acesteia. 

Busuu

Atunci cand iti faci cont pe Busuu, trebuie sa selectezi exact limba pe care iti doresti sa o inveti, iar aplicația te va ajuta sa determini la ce nivel te afli si te va ajuta sa ajungi la nivelul pe care iti doresti sa-l atingi. De acolo, nu trebuie decat sa-ti fixezi un obiectiv de studiu zilnic, iar daca te abonezi la planul premium, trebuie sa creezi un plan de studiu, astfel incat sa reusesti sa atingi obiectivul pana la o anumita data. De exemplu, Busuu spune ca, daca studiez de trei ori pe saptamana timp de 10 minute pe zi, voi vorbi destul de fluent in limba aleasa pana in iunie 2020.