10 aplicatii de invatare a unei limbi care chiar functioneaza (2)

Lirica

Este un experiment dovedit faptul ca, daca asculti destul de multa muzica intr-o anumita limba, vei ajunge sa dezvolti cunostine in limba respectiva. Progresiv. Astfel, daca asculti destul o melodie, vei invata toate cuvintele – chiar daca acestea sunt intr-o alta limba. Dar cum iti dai seama ce inseamna versurile respective? O metoda mai simpla decat Google Translate ar fi sa folosesti aplicatia Lirica. Aceasta aplicatie este unica prin modul in care se apropie de predarea limbii spaniole. In locul metodelor traditionale de predare, Lirica foloseste muzica populara a artistilor de latino si reggaeton pentru a te ajuta sa inveti limba spaniola. Are si cursuri pentru gramatica acestei limbi. Iar pe langa faptul ca poti invata limba, afli mai multe si despre cultura din spatele acesteia. Un fel de Spotify pe latino / reggaeton pentru a invata spaniola.

Mondly

La fel ca si Drops, Mondly este o aplicatie distractiva, plina de culoare, care are mai multe caracteristici de care sa poata profita un utilizator chiar si daca nu este dispus sa-si achizitioneze un abonament premium. Am incercat limba maghiara pentru incepatori pe  aceasta aplicatie si mi-a placut felul in care aceasta s-a oferit sa-mi arate diferitele conjugari ale verbelor in punctul in care am ajuns si la lectia respectiva. Aplicația dispune de imagini, traduceri și ajutoare auditive pentru a te ajuta sa inveti orice limba mai simplu in comparatie cu metodele clasice. 

Drops

Drops este acel tip de aplicatie de invatare a unei limbi recomandata atunci cand vrei sa inveti o limba care prezinta un alfabet diferit in comparatie cu cel latin. Aspectul distractiv si colorat al aplicatiei poate face ca limbile cu propriul alfabet (greaca, japoneza, chineza, coreeana, thailandeza, indiana, samd) sa fie mai putin intimidante decat erau pana atunci. Aplicatia arata utilizatorilor fiecare cuvant din alfabetul respectivei limbi + alfabetul englez si este rostit cuvantul respectiv de catre aplicatie dupa care iti infatiseaza si o imagine a acestuia.

Language learning with Netflix

Desi, practic, nu este o aplicatie de sine statatoare, extensia gratuita de invatare a limbilor cu Netflix poate fi utila atunci cand incerci sa devii poliglot. Dupa ce instalezi extensia si faci click pe pictograma, iti va aparea un catalog cu optiuni pentru filme si emisiuni TV. Cu toate acestea, vei avea nevoie de un abonament la Netflix, evident.

Primsleur

Pimsleur este o aplicatie care ofera unui utilizator peste 51 de limbi de invatat, dar furnizeaza informatiile necesare sub ceea ce reprezinta, practic, forma unui podcast. In esenta, vei putea alege limba pe care vrei s-o inveti si vei începe o lectie audio care va dura in jur de 30 de minute (lectie descarcabila si compatibila cu Alexa). Aplicatia are, de asemenea, un mod de conducere, astfel incat sa poti invata in timpul drumurilor lungi fara a privi ecranul.

Rosetta Stone

Poate cel mai cunoscut serviciu de invatare a limbilor străine, Rosetta Stone a parcurs un drum lung de cand a fost lansata in anii 90. Este mult mai udor acum cu aplicația Rosetta Stone decat era inainte, insa inca mai ai nevoie de cel putin 30 de minute pentru a finaliza o lectie de baza.