Digi si-a lansat propriile telefoane mobile

Se pare ca reteaua Digi Mobil (fosta RDS & RCS), a decis, in sfarsit, sa-si lanseze primele modele de smartphone. Poate s-au gandit ca, pentru a convinge mai usor oamenii sa-si faca un abonament la Digi, pot sa ofere si propriile telefoane mobile la preturi mai reduse decat cele mai bune modele disponibile pe piata, sau sa atraga mai usor romanii care cauta sa-si cumpere telefoane in rate. Preturi mai mici, rate mai mici si pe o perioada mai scurta de timp. Nu am auzit de cei de la Digi sa mareasca pretul abonamentelor dupa ce guvernul a adoptat ordonanta de urgenta 114, deci probabil ca acesta este modul celor de la Digi de a acoperi taxa de 3% din veniturile pe an, cu eventualele vanzari pe care le-ar putea aduce cele trei smartphone-uri pe care le-a lansat recent. Acestea apar si pe prima pagina de la site-ul web al retelei mobile. Este vorba despre trei telefoane, in ordinea pretului: Digi K1, Digi R1 si Digi C1. Maxim model mid-range, in cazul lui Digi K1, in rest aceste modele ar putea foarte bine sa fie concurenta pentru Allview.

Digi K1

Dupa cum am spus, Digi K1 mai seamana a smartphone mid-range. Nu doar prin prisma pretului mai ridicat, cel de 1100 de lei, dar si prin prisma specificatiilor pe care le prezinta. Este alimentat de un procesor Octacore Helio P23, care nu este nici cine stie ce rapid, dar nici cine stie ce lent, si are o memorie interna de 6 GB RAM si 64 GB spatiu de stocare. Dupa modelul telefoanelor din ce in ce mai mari ce apar recent pe piata, Digi K1 are un ecran suficient de mare, cu diagonala de 6.1 inch, si cu un raport de aspect de 18:9. Unul decent, nu o sa ai prea multe probleme in cazul in care vrei sa te uiti la filme pe el. Prezinta  o camera foto de 21 MP si o camera frontala de 13 megapixeli, iar bateria are o capacitate de 4200 mAH.

Digi R1

De aici, modelele sunt, implicit, mai slabe. Digi R1 este alimentat de un procesor Quadcore MTK 6739 si este disponibil cu o memorie interna de 3 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare. Exact acelasi spatiu de stocare pe care il ofereau si iPhone-urileā€¦ 4, 5 si 6. Are un ecran cu diagonala de 5.71 inch, camera duala de 13 megapixeli si camera frontala de 5 megapixeli, iar bateria are o capacitate de 2850 mAH. Costa 500 de lei.

Digi C1

Si, avem si cel mai slab si ieftin model dintre toate. Si cel mai neatractiv din punct de vedere al design-ului. Digi C1 este alimentat de un procesor Quadcore MTK 6739, exact acelasi procesor ca si R1, doar ca ofera o memorie interna semnificativ mai mica, cu 2 GB RAM si 16 GB spatiu de stocare. In mod ciudat, ofera o baterie cu capacitate mai mare, de 4000 mAH. Are un ecran de 5.2 inch si ambele camere au 8 megapixeli. Costa 350 de lei.